måndag 31 januari 2011

Verksamheten drar igång och Joselitos bok om Bagunçaço lanseras

Nu drar verksamheten på Bagunçaço igång efter sommarlovet. Flera personer kommer att anställas, bland dem Ana som ansvarar för ekonomin och Marcio som skall arbeta socialt. Marcio berättar att på senare tid har droganvändningen ökat igen i området, han skall därför försöka arbeta som uppsökare. Det är den obehagliga drogen crack som så snabbt förstör. Som tur var har dock våldet just nu minskat, fast med crack är risken stor att den ökar igen.

Joselito berättade om de fina målningar av Zaca som finns på flera håll i huset. De tar upp olika sociala problem som droger, tonårsmammor, alkohol, våld och mord. Bakom honom fanns en målning som visade en död kille under en duk. Han berättade att det fanns många ungdomar som vi känt som nu mördats, han räknade upp tio stycken.

Han talade också om vikten av att läsa. Fotbollsspelare kan inte alla bli och det finns bara en från Bagunçaço som blivit känd sångare (Tom Black) Men han lovade att om man läste mycket skulle man få chansen till ett bra jobb. Ett exempel är Poquito som nu är ansvarig för Brasiliens utvecklingsstöd till Cabo Verde. Därefter öppnades Bagunçaços bibliotek med den stora begivenheten att här finns nu en bok om Bagunçaço, eller skall man vara ärlig en bok om Joselito. Den lanserades idag och ger en bra bakgrund till arbetet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar