måndag 19 december 2011

Projektet Alagados

Bagunçaços andra dag av firande ägnades projektet Alagados. Det är Silvia från USA (till höger) som driver detta projekt. Sju ungdomar från föreningen har fått chansen till universitetsstudier. Deras kursavgift betala och de får samtidigt ett stipendium på 600 kronor i månaden. Det är fler ungdomar från området som studerar på universitet och detta ser jag som en av de stora förändringarna, det har skapats en kontakt med en annan värld, det kan löna sig att studera.

Det serverades en feijoada för ett lite högra pris och pengarna gick till projektet. Dessutom serverades för första gången öl, det var bara vuxna som fick tillträde. Många av de gamla grabbarna (mest) dök upp, fick ta sig ett glas öl och vara  vuxna. Kul att se hur de utvecklas, de flesta kämpar med att få ett arbete. Det är ofta utbildning som är den stora skillnaden. Flera sa att de arbetade som elektriker. Jag vill ha en anställning, inte bara ett arbete, uttryckte de det.

Det är sju ungdomar som läser på universitet. Till vänster Bira som tillsammans med Magal (som var ute och spelade) studerar musik. Eusilene (med rött hår), Joyce (i solglasögon)  och Junior (vid micken) studerar socialt arbete, medan en tjej (i gul tröja) och Jackson (längst till höger) studerar juridik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar